لوله پلی اتیلن و انواع لوله پلی اتیلن
لوله پلی اتیلن و انواع لوله پلی اتیلن
لوله پلی اتیلن
با پیشرفت علوم مختلف و تکنولوژی ها امروزه انواع مختلفی از لوله های پلاستیکی، فلزی، پلی اتیلن، پی وی سی و … در صنایع مختلف به کار می روند که هر کدام دارای ویژگی ها، قابلیت ها، مزایا و معایب خاص خود هستند. لوله پلی اتیلن را می توان از جمله پرکاربردترین لوله ها در صنایع مختلفی همچون کشاورزی، آب و فاضلاب، ساختمان سازی و … دانست.
اکنون در بعضی از خانههای قدیمی لولههای روکار فلزی را میتوان دید. از این لولهها برای انتقال آب، گاز و حتی فاضلاب استفاده میشد. سالی نبود که نشتی یک لوله به خاطر سرما و یا خوردگی لوله، خرابی به بار نیاورد. بسیار پیش میآمد که لوله به دلیل خوردگی دچار زنگزدگی میشد و از بین میرفت. برای همین لولهکشی یکی از پردرآمدترین مشاغل روزگار بود. اما ناگهان ورق برگشت. لولههای فلزی جای خود را به لولههای پلاستیکی دادند. لولههای منعطفی که ضمانتنامههای بیست و سی سال همراه خود داشتند. این لولهها لوله پلی اتیلن نام دارند.
بیشتر بخوانید : لوله پلی اتیلن فاضلابی
این نوع از لوله ها از پلیمر پلی اتیلن ساخته می شود. پلی اتیلن یک ماده گرمانرم است که به راحتی ذوب می شود و به اشکال مختلف می توان آن را قالب گیری کرد. لوله های پلی اتیلن در طیف گسترده ای از اندازه ها، قطرها و فشارها تولید می شوند.
فرآیند تولید لوله پلی اتیلن
برای ساخت و تولید لولههای پلیاتیلن، از روش اکستروژن استفاده میشود؛ همچنین مراحل تولید لولههای پلیاتیلن به شرح ذیل است:
1. ورود مواد اولیه به شکل گرانول به دستگاه اکسترودر
2. ذوب شدن گرانولها در دستگاه
3. خروج گرانولهای ذوب شده به کمک پیچ از اکسترودر
4. ورود مواد ذوب شده به قالب
5. خروج مواد قالبگیری شده و ورود آنها به بخش مخزن خلأ برای تنظیم قطر
6. شکلدهی به لوله با فشار مناسب
7. خروج لوله از بخش تنظیم قطر و اعمال عملیات خنک کاری
انواع دسته بندی لوله های پلی اتیلن
انواع لوله های پلی اتیلن را بر اساس ویژگیهای متعددی میتوان دستهبندی کرد. رایجترین دستهبندی لولههای پلی اتیلن، بر اساس تعداد جدارههای آنهاست. اما بر اساس چگالی و کاربرد هم میتوان دستهبندیشان کرد. در ادامه تمام این دستهبندیها را بررسی میکنیم.
این لوله ها به سه گرید تقسیم می شوند. گرید PE63 به دلیل ضخامت و وزن بالا صرفه اقتصادی ندارد و امروزه این نوع پلی اتیلن مورد استفاده قرار نمی گیرد. گرید PE80 از لحاظ وزن، ضخامت و قیمت پایین تر از گرید PE63 است. همچنین در این گرید با افزایش چگالی، میزان فشار مورد تحمل افزایش یافته است. گرید PE100 با استفاده از بهترین مواد اولیه ساخته شده، وزن و ضخامت کمتری به نسبت دو گرید قبلی دارد و مهم ترین مزیت آن، بی تأثیر بودن ماورای بنفش و اشعه خورشید بر این نوع لوله است.
بیشتر بخوانید : لوله پلی اتیلن آبرسانی
در رایجترین نوع دستهبندی، لولههای پلی اتیلن را به دو گروه تک جداره و دوجداره تقسیم میکنند. که به لولههای تک جداره، پلی اتیلن فشار قوی گفته میشود و لولههای دوجداره، در دو نوع کاروگیت و اسپیرال هستند.
انواع لوله های پلی اتیلن در مصارف مختلف
- لوله پلی اتیلن آبرسانی: این مدل لوله پلی اتیلن برای انتقال آب کشاورزی و آب شرب استفاده میشود. بیشترین کاربرد این مدل لوله در صنعت کشاورزی است. این نوع لولهها اکثرا در فشارهای 6 تا 16 بار و در موردهای حساس، در فشار 20 بار در سایزهای مختلف تولید میشوند.
- لوله پلی اتیلن نوع گازی: همه این نوع لولههای پلی اتیلن با توجه به کاربرد حساس آنها باید تاییدیه شرکت گاز را داشته باشند. در تولید این نوع لوله پلی اتیلن استانداردهای زیادی باید رعایت شود. لولههای گازی در فشارهای 12.5 و 16 بار و در 8 سایز مختلف و در گریدهای PE100 و PE 80 تولید و در بازار عرضه میشوند.
- لوله پلی اتیلن نوع فاضلابی: از این لوله پلی اتیلن دو جداره برای انتقال آب و فاضلاب استفاده میشود. لولههای پلی اتیلن فاضلابی در چند فشار 3،2 و 5 بار و در چند سایز بین 50 تا 160 میلی متر تولید و وارد بازار میشوند. تولید این لولهها در گرید PE 80 انجام میشود.
- لوله پلی اتیلن نوع غلافی: لوله پلی اتیلن پوششدهنده و لایه محافظ و همچنین غلاف برای کابل و سیم برق است. این لولهها در فشار 6 و 10 بار و در چند سایز 20 تا 400 میلیمتر تولید میشوند.
- لوله پلی اتیلن نوع فشار قوی: فشارهای لازم برای تولید لوله پلی اتیلن، بین 10 تا 30 بار و در سایز 20 میلی متر تا 630 میلی متر میباشد. ضخامت این لولهها بسیار بیشتر از بقیه لولهها است. همچنین این لولهها به لولههای پلی اتیلن تحت فشار معروف شدهاند.
- لوله پلی اتیلن آبیاری قطرهای: این لولهها از نوع پلی اتیلنهای نرم هستند و در سایز 16 میلی متر، تولید میشوند. از لوله پلی اتیلن آبیاری قطرهای برای مصارف کشاورزی استفاده میشود
انواع سایز های لوله پلی اتیلن
- لوله پلی اتیلن ½ اینچ (20 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن ¾ اینچ (25 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 1 اینچ (32 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 1¼ اینچ (40 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 1½ اینچ (50 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 2 اینچ (63 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 2½ اینچ (75 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن3 اینچ (90 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن4 اینچ (110 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 5 اینچ (125 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 6 اینچ (160 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 8 اینچ (200 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 10 اینچ (250 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 12 اینچ (315 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 16 اینچ (400 میلیمتر)
- لوله پلی اتیلن 20 اینچ (500 میلیمتر)
بیشتر بخوانید : لوله پلی اتیلن کشاورزی
کاربرد لوله پلی اتیلن و انواع لوله پلی اتیلن
ماهیت و ویژگیهای منحصر به فردی که تا به اینجا از لولههای پلی اتیلن گفته شد، آنها را به یک گزینهی ویژه برای سیستم انتقال سیالات در پروژههای مختلف صنعتی مختلف، تبدیل کرده است. همچنین در اینجا برخی از بیشترین کاربردهای لولههای پلی اتیلن را ذکر شده است که شامل:
شبکه های تامین آب شهری و روستایی
• شبکه های فاضلاب شهری و روستایی
• شبکه های زهکشی
• سیستم های مایع و فاضلاب صنعتی
• سیستم های آبیاری تحت فشار (سیستم آبیاری قطره ای و آبیاری)
• حرکت سیستم های آبیاری
• کابل کشی کابل / پوشش فیبر نوری
• پوشش کابل برق
• پوشش لوله های فلزی
• کانال های تهویه
• گازرسانی ( با نوار زرد مشخص می شود .)
جهت خرید مخزن پلی اتیلن از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
مزایای لوله پلی اتیلن و انواع لوله پلی اتیلن
این لوله ها دارای مزیت ها و ویژگی های مثبت بارز از جمله وزن کم، بارگیری و حمل و نقل آسان تر، نصب سریع و آسان، مقاومت بالا در برابر ضربه های احتمالی و ساییده شدن، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و اشعه آفتاب، انعطاف بالا، عدم نیاز به پوشش و محافظ، ماندگاری و عمر بالا، رسوب نگرفتن مسیر لوله و کاهش فشار ناشی از اصطکاک، دارا بودن انواع اتصالات که باعث اتصال راحت تر لوله ها به هم می شود و انتقال پذیری راحت سیال در لوله، هستند.
بیشتر بخوانید : لوله پلی اتیلن مخابراتی
- مقاومت بسیار بالا در برابر مواد شیمیایی مختلف
- داشتن وزن کم در عین استحکام و انعطافپذیری بالا
- قابلیت تحمل تنشهای فشاری و کششی
- عدم داشتن نشتی
- مقاومت به ضربه
- عدم رسوبپذیری
- مقاومت به سایش
- مقاومت در برابر حملات جوندگان و میکروارگانیسمهای خاکی
- عدم نیاز به پوششهای محافظ و حفاظت کاتدی
- دوام، ماندگاری و عمر طولانی
- مقاومت در مقابل اشعة فرابنفش
- مقاومت در برابر نوسانات دمایی
- حمل و نقل آسان
- سهولت در نصب و اجرای سریع
- امکان استفاده از انواع اتصالات متنوع و تقریباً نامحدود برای پیادهسازی خطوط مختلف
معایب لوله پلی اتیلن
در مقایسه با مزایای خرید لوله پلی اتیلن می توان از معایب آن صرفنظر نمود. در واقع میتوان به آنها نقاط ضعف گفت زیرا برای رفع آنها راه حلی وجود دارد. حال در این قسمت به بیان نقاط ضعف لوله های پلی اتیلن صرفا جهت برطرف کردن ابهامات و افزایش اطلاعات بیشتر خوانندگان پرداخته ایم.
- امکان ایجاد خراش و بریدگیهای عمیق در سطح لوله هنگام حمل و نصب لوله ها
- نیاز به حفاظت در مقابل تاثیر سوء اشعه ماوراء بنفش
- افت مقاومت با گذشت زمان و تشدید آن با افزایش درجه حرارت
- ضعف در مقابل مکش و خلا ایجاد شده در لوله
- تاثیر سوء مواد نفتی و برخی از مواد شیمیائی ازقبیل الکلها ، هالوژنها و آروماتیکها بر روی این لولهها
- عدم امکان ردیابی لولههای مدفون در ترانشه با فلزیاب
- کاهش عمر لوله پلی اتیلن بر اثر انتقال آبهای حاوی کلر
عمر لوله پلی اتیلن رابطهای بین فشار داخلی وارده و دمای سیال است , عمرلولههای پلی اتیلن تا ۱۰۰ سال پیش بینی و تعیین شده است
آسیب پذیری لولههای پلی اتیلن در برابر اشعه UV برمیگردد به دورانهای اولیه استفاده از لوله پلی اتیلن , در حال حاضر برای رفع این نقطه ضعف از مواد مشکی پلی اتیلن استفاده میشود و همچنین اگر جهت تولید لوله پلی اتیلن از مواد سفید و نچرال استفاده گردد , جهت مقاوم سازی و مشکی نمودن لوله تولید شده از مستربچهای مخصوص لوله استفاده میشود که حاوی مواد آنتی UV میباشد.
بیشتر بخوانید : لوله پلی اتیلن گازرسانی
معرفی انواع اتصالات لوله پلی اتیلن
لولههای پلی اتیلن برای مصارف و کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند. این لولهها اتصالات متنوعی دارند و به کمک آنها به یکدیگر وصل میشوند که ما در این جا برخی از آنها را در دسته بندی 5تایی زیر برای شما آوردهایم.
- اتصالات پیچی
- اتصالات جوشی
- اتصالات تزریقی
- اتصالات پلیمری
- اتصالات الکتروفیوژن
قیمت لوله های پلی اتیلن
قیمت لوله پلی اتیلن وابسته به قطر، فشار لوله و مواد اولیه آن متغیر است. انواع لولههای پلی اتیلن قطرهای مختلفی دارند که تقریبا از 20 میلیمتر شروع میشوند و به بالاترین قطر آنها که 2400 میلیمتر است، ختم میشوند.قیمت لوله پلی اتیلن از ضرب کردن وزن یک متر از آن سایز لوله در قیمت هر کیلو از مواد اولیه، به دست میآید. البته این قیمت حاصل شده قیمت خام است و باید ضرایب تولید و دیگر هزینه نیز به آن اضافه شوند، تا قیمت واقعی حاصل شود.
بیشتر بخوانید : لیست قیمت لوله پلی اتیلن
جهت اطلاع از قیمت لولههای پلی اتیلن تولید شده در شرکت وزین پایپ، میتوانید با مراجعه به بخش تماس با ما وزین پایپ با ما در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم را دریافت کنید.
جهت خرید لوله های پلی اتیلن
لوله پلی اتیلن یک نوع لوله ساخته شده از ماده پلی اتیلن است. این لوله ها به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، در بسیاری از صنایع و کاربردها مورد استفاده قرار میگیرند. آنها دارای مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، وزن کم، استحکام و انعطاف پذیری بالا و قابلیت تحمل تنش هستند.
همچنین، این لولهها عدم نشت، مقاومت در برابر ضربه، رسوب ناپذیری و مقاومت در برابر سایش را نیز دارا میباشند.
برای اطلاعات دقیقتر درباره مشخصات فنی، اندازهها و قیمت لوله پلی اتیلن ، بهتر است با تامین کنندگان و تولیدکنندگان معتبر تماس بگیرید. ، وزین پایپ جهت خرید لوله های پلی اتیلن با کیفیت بالا و قیمت مناسب، نسبت به نیازهای شما در زمینه لوله پلی اتیلن را ارائه میدهد.
این شرکت دارای کارشناسان متخصص و با تجربه می باشند که میتوانند اطلاعات دقیقی در مورد مشخصات فنی، قیمت لوله پلی اتیلن و خرید و فروش لوله پلی اتیلن ارائه دهند و شما را در انتخاب بهترین مورد راهنمایی کنند.
جمع بندی
در این مقاله دیدیم که این لولهها دارای مزایای زیادی مانند استحکام بالا، مقاومت به خوردگی، وزن کم، بارگیری و حمل و نقل ساده و همچنین مقاومت بالا در برابر ضربههای ترافیکی و تنشی دارند. به همین دلیل است که امروزه در اغلب صنایع دنیا از لولههای پلی اتیلنی استفاده شده و کاربرد این محصولات روزبهروز در حال گسترش است.
شرکت وزین پایپ با سال ها سابقه درخشان در تولید انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن ، با به کارگیری بهترین مواد اولیه و بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته و نیروی فنی متخصص آماده ی ارائه خدمت به مشتریان عزیز می باشد.